Hjem > INTERN > Nyheter > NYTTÅRSKONSERT 2009

NYTTÅRSKONSERT 2009

02.03.2009

Med stjerner i siktet... skrev Lokalavisen om nyttårskonserten vår i februar.

Nyttårskonsert1_09.jpg

Det glitret av stjerner på scenen, både fra Lillestrøm skolekorps, Strømmen og Skjetten skolekorps og ikke minst av verten selv Skedsmo skolekorps. For tiende år på rad arrangerte sistnevnte sin tradisjonsrike nyttårskonsert i Lillestrøm kultursenter. Og også i år var to av nabohovedkorpsene invitert. I tillegg stilte arrangøren selv både med sitt eget juniorkorps og et fenomenalt drillkorps og dyktige drilljenter.

Solid program

At vi har meget habile musikere med stor spilleglede og musikalitet i Skedsmo kommune er det ingen tvil om for det de tre hovedkorpsene leverte denne kvelden var av ypperste klasse. Så kan da også kveldens konferansier Cecilie Kristiansen fra Skedsmo skolekorps også fortelle alle tre korpsene til våren skulle delta på Akershusmesterskapet i 1. divisjon. Da blir vi konkurrenter – nå er vi bare gode venner, ler Cecilie Kristiansen og legger til: Men, Vi er jo alltid venner uansett da.

 

Solid drilloppvisning

Drillkorpset til Skedsmo skolekorps er i en særklasse. De er mange og de er dyktige. Med sin versjon av mamma Mia la de ikke en demper på ABBA feberen som fortsetter å rase rundt oss. Juniorkorpsets prestasjoner lover også godt for rekrutteringen.


Tilsig i toppsjiktet

– Rekrutteringen til de tre korpsene er over all forventning, forteller Kristiansen. – Balnt annet hadde Lillestrøm skolekorps ny rekrutteringsrekord i fjor. De to andre følger like etter.

 

60 år i år

Skedsmo skolekorps åpnet sitt store jubileumsår med denne nyttårskonserten. Korpset fyller 60 år i år og skal avholde sine to meget populære loppemarkeder. I tillegg skal korpset avholde jubileumstur til Italia samt stor jubileumskonsert til høsten.

– Ja, og så har vi også fått oss hovedsponsor i jubileumsåret – nemlig LillestrømBanken, smiler en meget fornøyd Cecile Kristiansen. – I tillegg stiller også treningssenteret Avancia Skedsmokorset opp med økonomisk støtte til oss i år.

Nye uniformer

Det som ellers står høyest på ønskelisten i jubileumsåret er nye uniformer for korpset, for etter at flere av korpsene rundt Skedsmokorset gikk sammen til ett korps, har de ikke ordentlige uniformer slik et korps som vårt burde ha. Derfor jobber nå hele styret aktivt med den store utfordringen det er å skaffe penger til akkurat det formålet.

– Vi håper alle, både bedriftene og privatpersonene vi etter hvert vil spørre også vil hjelpe oss når vi  tar kontakt, sier Kristiansen. – Skedsmo skolekorps omfatter tross alt fem skoler i tillegg til å være et av landets beste skolekorps.

Av: Klaus Wærpen